Καλή εβδομάδα σε όλους!
Λοιπόν, σήμερα σας έχω δύο εκπλήξεις!.. Μπορεί να άργησα να αναρτήσω κάτι, αλλά καμιά φορά η αναμονή αξίζει... Όταν ακούτε "μαύρο δάσος" τι σας έρχεται στο μυαλό; Δέντρα που μιλάνε, νεράιδες που πετάνε εδώ και κει, ξωτικά που τρέχουν και τραγουδούν, κάνοντας φάρσες; Ή μήπως, κάτι μικρά μπλε πλασματάκια που ζουν σε μανιτάρια και τρώνε μούρα; Όχι, όχι, δεν θα μαγειρέψουμε στρουμφάκια!.. Όμως, είμαι σίγουρος πως αν ο Δρακουμέλ δοκίμαζε το συγκεκριμένο γλυκό, δε θα τα κυνηγούσε πια!..
Μα, το γλυκό στο οποίο αναφερόμαστε, δεν είναι άλλο από την Black Forest! Η αγαπημένη τούρτα μικρών και κυρίως μεγάλων, αλλάζει μορφή, μπαίνει σε ποτήρι του ουίσκι και ως μικρή επιρροή του ποτηριού, μεθάει. Ένα έργο τέχνης με πηγή έμπνευσης ένα αντίστοιχο που πουλάει ο κύριος Στέλιος στο Sweet Alchemy, έρχεται να σας αφήσει λίγη από τη μέθη του και να σας ταξιδέψει γλυκά. Ναι, να σας ταξιδέψει. Και μην περιμένετε ήρεμο ταξίδι!.. Θα έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα που θα σας βοηθήσει να το απολαύσετε περισσότερο. Λίγο γλυκό, μετά πικρό, αρκετά ζεστό λόγω αλκοόλ και κάπως σοκολατένιο. Το φρουτάκι διατηρεί τις ισορροπίες και δίνει ταυτόχρονα χαρακτήρα στο γλυκό. Νομίζω, χωρίς υπερβολές, ότι αυτό εδώ καθώς και το πρωτότυπο (Sweet Alchemy), είναι τα μόνα black forest που απολαμβάνω να τρώω!
Καλά ως εδώ. Όμως, τι κάηκε; Χμμ, συνήθως το καμμένο είναι κάτι κακό και μη ελκυστικό. Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις! Στην κουζίνα υπάρχει ένα 'υγρό' πού όταν καίγεται μας προϊδεάζει για κάτι πολύ νόστιμο! Ίσως, καταλάβατε για τι μιλάω. Εννοώ την καραμέλα φυσικά. Σας στέλνω τη συνταγή για μία κρέμα που ονομάζεται 'κρεμ μπριλέ' (creme brulee), δηλαδή 'καμένη κρέμα' και είναι αρκετά γνωστή τόσο στους Γάλλους όσο και στους περισσότερους Έλληνες. Γιατί 'καμένη'; Δε φταίει το σολάριουμ, αλλά η καμένη ζάχαρη στην επιφάνειά της! Η ιδέα να την φτιάξω ήρθε με την άφιξη ενός αγαπημένου μου προσώπου στην πόλη μας, που την ξέρει απ' την καλή και την ανάποδη! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!
Μαζί με αυτά, νέα βοηθήματα αναρτήθηκαν και στις 'βασικές παρασκευές' για το πώς να φτιάξετε τα δικά σας μεθυσμένα βύσσινα και πώς να κόβετε σε φέτες ένα παντεσπάνι.
Αυτά... Καλή διασκέδαση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου