ΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΜΙΞΕΡ

Ξέρετε πού χρησιμοποιείται το κάθε εξάρτημα του μίξερ σας; Αν όχι, καιρός να μάθετε!..


Ένα μίξερ πάγκου έχει συνήθως τα εξής τρία εξαρτήματα: τον αυγοδάρτη ή σύρμα ή και μπαλονάκι, το φτερό ή και Κ για τα μίξερ KENWOOD και το γάντζο. Το καθένα έχει διαφορετική χρησιμότητα. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τις διαφορές τους όχι μόνο για να εκμεταλλευόμαστε στο μέγιστο τις δυνατότητες του μίξερ, αλλά και για να μην ζορίζουμε το μίξερ.



Αυγοδάρτης:

Είναι κατάλληλος για να το "αφράτεμα" μιγμάτων. Εδώ χτυπάμε κρόκους, ασπράδια ή ολόκληρα αυγά για να αφρατέψουν, συνήθως με ζάχαρη. Επίσης, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και βούτυρο με ζάχαρη για να το αφρατέψουμε και να φτιάξουμε ένα κέικ.



Γάντζος:
Ζυμώνει καλά και δυνατά. Μ' αυτό θα φτιάξετε σκληρά ζυμάρια όπως ζυμάρια για ψωμιά, για τσουρέκια, για πίτσες κ.α. Αντικαθιστά το χέρι στο ζύμωμα. Φυσικά, όχι τελείως άριστα.


Φτερό:

Κάνει καλή ομογενοποίηση χωρίς να ενσωματώσει πολύ αέρα στο μίγμα. Χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία μπισκότων και ελαφριών ζυμαριών. Χρησιμοποιείται και για "ζύμη" για κάποια κέικ.



Επιστροφή στις "Βασικές Παρασκευές και Εργαλεία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου